Έφηβοι

Τα χρόνια της προεφηβείας και της εφηβείας είναι ίσως τα πιο συνηθισμένα χρόνια για ορθοδοντική θεραπεία. Οι περισσότεροι έφηβοι ξεκινούν ορθοδοντική περίπου όταν σχεδόν ολοκληρώνεται η αλλαγή των παιδικών με τα μόνιμα δόντια. Τα οστά του προσώπου είναι ακόμα σχετικά εύπλαστα και μπορούν να δεχθούν δυνάμεις που θα τα φέρουν σε μια σωστή ισορροπία μεταξύ τους και με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Ένα όμορφο χαμόγελο είναι ένα δυνατό όπλο συναλλαγής και επικοινωνίας με τους άλλους. Είναι ακόμα ένα δυνατό όπλο στην αποφυγή προβλημάτων που εμφανίζονται στα δόντια σε μεγαλύτερες ηλικίες. Πόσο εύκολο είναι άραγε να διατηρηθούν γερά δόντια συνωστισμένα; Πόσο εύκολο είναι να καθαρίζονται σωστά και να μη χαλάσουν; Πόσο θα επηρεαστεί η αναπνοή και το χαμόγελό μας;

Σίγουρα η εφηβεία είναι μια εποχή που τα «σιδεράκια» μπορεί να είναι μια ακόμα «σκοτούρα». Όμως, αν σκεφτούμε ότι η σημερινή «άχαρη» εποχή είναι μια εξαιρετική μελλοντική επένδυση, τότε δεν βλέπουμε τη διαδρομή αλλά το τέλος με ένα υπέροχο χαμόγελο! Άλλωστε σήμερα, η ορθοδοντική θεραπεία προσφέρει τόσες διαφορετικές δυνατότητες για αισθητικούς ή αόρατους μηχανισμούς που θα ήταν πραγματικά άδικο να σκέφτεται κανείς μόνο τα κλασσικά, παραδοσιακά «σιδεράκια».

Καθώς οι μηχανισμοί είναι συνήθως κολλημένοι στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών δεν επιδρούν στην ομιλία και αντίθετα από ότι κάποιοι μπορεί να νομίζουν, δεν ψευδίζουμε όταν φοράμε «σιδεράκια». Όσο για τον «πόνο», υπάρχει μόνο μια μικρή πίεση τις πρώτες μέρες που φεύγει πολύ πολύ σύντομα.

Ανάλογα με τη βαρύτητα του ορθοδοντικού προβλήματος, επηρεάζεται και ο χρόνος της θεραπείας. Κάθε έφηβος έχει το δικό του ορθοδοντικό πρόβλημα. Και κάθε πρόβλημα έχει τη δική του λύση. Ας μην παρασυρόμαστε από βιαστικές, εύκολες και πολύ σύντομες λύσεις. Ναι, όλοι θέλουμε μια θεραπεία να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν. Πόσοι όμως ξέρουν ότι οι απότομες ορθοδοντικές δυνάμεις μπορεί να προκαλέσουν απορρόφηση των ριζών των δοντιών;

Στο ιατρείο μας θα σας δοθεί η δυνατότητα να κουβεντιάσετε μαζί μας, λύνοντας όλες σας τις απορίες και να επιλέξουμε όλοι μαζί τους μηχανισμούς που μπορούν να σας χαρίσουν ένα τέλειο αποτέλεσμα! Ανάλογα με την περίπτωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικρά μεταλλικά σιδεράκια με λαστιχάκια σε όλα τα χρώματα, διαφανή κεραμικά σιδεράκια ή και Invisalign, ώστε το ορθοδοντικό ταξίδι να είναι κατά το δυνατόν πιο όμορφο!

Επικοινωνία

Περικλέους 6 & Διομήδους,
Μαρούσι, 151 22, Αθήνα

(πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού Μαρούσι)

Τηλ: +30 210 8067130
Τηλ/Fax: +30 210 6128059
email: drdouma@greatsmiles.gr

Ραντεβού
Κατόπιν Τηλ. Επικοινωνίας

FAQs

Πριν & Μετά